Jablečný koláč s pudinkovou náplní - postup přípravy
Pokud vás honí mlsná, zkuste upéct pro sebe i rodinu velmi jemný a nadýchaný jablečný koláč s pudinkovou náplní. Skvěle se bude hodit třeba k nedělnímu šálku kávy. Příprava moučníku není nijak složitá, a tak ji zvládne i začátečník.
Těsto
Pudinkový krém
Nejprve začněte přípravou těsta na koláč. V míse si tedy vyšlehejte do pěny vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté přidejte mléko, prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva.
A nakonec i omytá, očištěná a na kostky pokrájená jablka (můžete použít i se slupkou). Hotové těsto naneste do kulaté formy na koláč (vystlané pečícím papírem) a rovnoměrně rozprostřete.
Příprava pudinku, kompletace koláče a jeho pečení v troubě
Nyní se pusťte do přípravy pudinkové náplně. V menším hrnci si rozmíchejte v mléce vajíčko, kukuřičný škrob a také moučkový cukr. Směs pak dejte na plotnu a zahřívejte na středním plamenu do zhoustnutí.
Nezapomeňte krém průběžně míchat. Hotový pudink nechte krátce vychladnout, posléze jej přeneste do cukrářského sáčku a naneste na těsto s jablky (například do spirály). Nakonec koláč dejte péct do trouby na půl hodiny při 180 stupních Celsia.
Servírování jablečného koláče s pudinkem
Upečený jablečný koláč s pudinkem vyjměte z trouby, posypte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte po zchladnutí třeba s šálkem oblíbené kávy a čaje. K moučníku se hodí i kopeček čerstvé šlehačky či zakysané smetany. Dobrou chuť.