Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová bábovka se smetanou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jahodová bábovka se smetanou - postup přípravy

Jahodová bábovka podle Youtube kanálu Vaření s Jančou je lahodná, nadýchaná a má originální chuť připomínající zmrzlinu. Recept je velmi jednoduchý a rychlý.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a rozmixujte je dohladka. Z vaječných bílků následně vyšlehejte tuhý sníh a ve větší míse vyšlehejte změklé máslo, vaječné žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr do pěny. 

2. KROK

Do vyšlehané směsi přidejte sušenou smetanu s moukou a kypřicím práškem do pečiva. Poté do mísy vlijte rozmixované jahody a všechny ingredience znovu vyšlehejte. 

3. KROK

Do směsi vmíchejte sníh z bílků a vzniklým těstem naplňte formu na bábovku. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.

Poznámka: Formu před použitím vymažte trochou másla a vysypte moukou.

4. KROK

Tip: Jahodovou bábovku nechte po upečení vychladnout a podávejte ji posypanou moučkovým cukrem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů