Jahodová bábovka se smetanou - postup přípravy
Jahodová bábovka podle Youtube kanálu Vaření s Jančou je lahodná, nadýchaná a má originální chuť připomínající zmrzlinu. Recept je velmi jednoduchý a rychlý.
Ingredience
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a rozmixujte je dohladka. Z vaječných bílků následně vyšlehejte tuhý sníh a ve větší míse vyšlehejte změklé máslo, vaječné žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr do pěny.
Do vyšlehané směsi přidejte sušenou smetanu s moukou a kypřicím práškem do pečiva. Poté do mísy vlijte rozmixované jahody a všechny ingredience znovu vyšlehejte.
Do směsi vmíchejte sníh z bílků a vzniklým těstem naplňte formu na bábovku. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Poznámka: Formu před použitím vymažte trochou másla a vysypte moukou.
Tip: Jahodovou bábovku nechte po upečení vychladnout a podávejte ji posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou