Vajíčková pomazánka na slavnostní chlebíčky

i Zdroj fotografie: Dagmar Kazdová
ČAS PŘÍPRAVY
5 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vajíčková pomazánka na slavnostní chlebíčky - postup přípravy

Zdobení slavnostních chlebíčků na sváteční stůl nemusí být žádná věda. Stačí vybrat barevné kousky zeleniny, chutnou uzeninu a lahodnou pomazánku. Inspirujte se tou vajíčkovou od paní Dagmar Kazdové.
1. KROK

Pomazánkové máslo vyklopte do mísy, přidejte k němu dvě lžíce majonézy a jednu čajovou lžičku hořčice a vše vidličkou či ručním šlehačem vyšlehejte do homogenní a krémové konzistence. Pokud je třeba, směs podle chuti osolte a opepřete a ještě jednou prošlehejte.

2. KROK

Uvařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle anebo jej kráječem rozkrájejte na drobné kostičky. Jednu malou cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno (můžete použít i elektrický sekáček, aby byly kousky cibule obzvláště jemné). Obojí pak vmíchejte do pomazánkové směsi a nechte chvilku proležet.

3. KROK

Pak už jen pomazánku natírejte na plátky veky a ozdobte podle fantazie uzeninou, plátkem vajíčka a čerstvou či nakládanou pestrobarevnou zeleninou.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 196 hlasů
Nahlásit chybu
113 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt