Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená jablka ve skořicovém kabátku

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 80 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Pečená jablka ve skořicovém kabátku - postup přípravy

Tato pečená jablka obalená v těstíčku si zamilujete. Můžete si je dát jak na snídani, tak třeba i na svačinu do práce či je využít jako pohoštění pro návštěvu. Nejlepší jablka na tento recept jsou ta pevná a šťavnatá.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do mísy nalijte rozpuštěné máslo, zasypejte cukrem, přidejte zakysanou smetanu, sůl a promíchejte. Poté smíchejte s moukou, práškem do pečiva a ručně uhněťte těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechejte hodinu v lednici. Jablka oloupejte, vykrojte jádřinec a stopky a rozpulte je.

2. KROK

Těsto rozdělte na 12 částí a každou rozválejte na tenký plát. Doprostřed vložte půl jablka a zabalte jej do těsta. Do hlubokého talíře rozklepněte jedno vejce a rozšlehejte jej metličkou. Do druhého nasypejte cukr, skořici, promíchejte a obalená jablka postupně obalte nejprve ve vejci a poté ve skořicové směsi. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 30 až 35 minut. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů