Jahodová bublanina - postup přípravy
Pokud jste propadli šílenství jahod a omylem jich koupili více, než můžete spotřebovat, nabízí se jediné řešení. A tím je chutná bublanina, která potěší nejen vaše blízké.
Ingredience
Odkrojte z jahod stopky a následně je přeřízněte na polovinu. Dejte je do mísy bokem a vrhněte se na přípravu těsta. Do větší mísy dejte vejce a rozšlehejte je s obyčejným a vanilkovým cukrem. Poté do směsi postupně zašlehávejte olej po částech a následně mléko.
Následně k ní prosejte hladkou mouku a prášek do pečiva a těsto promíchejte stěrkou. Formu na pečení (29 x 21 cm) vymažte máslem a vysypte trochou mouky. Nalijte do ní těsto, zarovnejte a vyskládejte do něj kousky jahod. Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů péct na 35 minut a můžete podávat. Dobrou chuť!