Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí rohlíky se sádlem a mákem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí rohlíky se sádlem a mákem - postup přípravy

Upéct domácí rohlíky není vůbec složité, obzvlášť, pokud budete postupovat podle osvědčeného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, který navíc používá pouze suroviny, které máte jistě doma. Jakmile je jednou vyzkoušíte upéct, už nikdy nebudete chtít jíst ty z obchodu, jsou totiž dobré ihned po upečení, ale i druhý den.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Těsto

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Začněte přípravou kvásku. Smíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít na teplém místě.

2. KROK

Na těsto smíchejte prosátou hladkou mouku se špetkou soli, změklým sádlem a vzešlým kváskem. Vypracujte hladké těsto. Dbejte na to, aby v něm nezůstaly hrudky nerozmíchaného sádla či mouky.

3. KROK

Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Kynutí bude trvat minimálně 1 hodinu. Těsto během této doby zdvojnásobí svůj objem.

4. KROK

Vykynuté těsto lehce rukama propracujte a následně jej rozdělte na 10 stejných kousků. Každý kousek rozválejte válečkem do trojúhelníku a tvarujte rohlíky.

5. KROK

Rohlíky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte je utěrkou a nechte na teplém místě ještě zhruba 10 minut kynout. Nakynuté rohlíky potírejte vejcem rozšlehaným s mlékem a posypte mákem.

6. KROK

Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 18 minut anebo dozlatova. Upečené rohlíky přemístěte na mřížku a nechte vychladnout.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů