Jahodový džus bez chemie s citronem - postup přípravy
Jahodový džus bez chemie je osvěžující nápoj plný přírodní chuti, bez konzervantů a umělých sladidel. Připravíte ho velmi jednoduše, z mála ingrediencí a za pár minut.
Ingredience
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a vložte je do většího hrnce, do kterého přidejte vodu. Jahody rozmixujte dohladka a vařte je 10–15 minut, za občasného míchání.
Jahody propasírujte a tekutinu přiveďte k varu. Do hrnce přidejte cukr s citronovou šťávou poté, co se tekutina začne vařit a po 10 minutách ji odstavte z tepla.
Poznámka: Před plněním sklenic z hladiny džusu sesbírejte vzniklou pěnu.
Jahodovým džusem bez chemie naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte volně vychladnout. Džus poté skladujte na chladném a tmavém místě.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 6000–6500 ml jahodového džusu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов

