Jednoduchá meruňková roláda - postup přípravy
Tato meruňková roláda zlepší i ten nejhorší den, u její přípravy totiž nemusíte na nic myslet a jen si užívat ten pocit z pečení. Navíc jako odměnu získáte chutný moučník, který potěší vás i vaše blízké.
Ingredience
Meruňky zbavte pecek a nakrájejte je na menší půlměsíčky. Do větší mísy rozklepněte všechna vejce, přidejte k nim špetku soli a šlehejte je, dokud nevytvoří pěnu. Po troškách k nim během šlehání přisypávejte cukr. Následně do mísy prosejte hladkou mouku a prášek do pečiva a vše promíchejte metličkou tak, aby v těstě nezbyly žádné hrudky. Formu na pečení (30×20 cm) vyložte pečicím papírem a ještě ji vymažte máslem a vysypejte cukrem.
Vyskládejte do ní meruňky a poté je zalijte vytvořeným těstem. Těsto zarovnejte stěrkou a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na cca 15 až 20 minut. Upečené těsto vyklopte na pečicí papír a strhněte z něj pečicí papír, který byl původně vespod. Poté už jen těsto jednoduše srolujte s pomocí pečicího papíru a hotovou roládu posypejte moučkovým cukrem. Poté ji můžete podávat, dobrou chuť!