Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý jablečný moučník

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduchý jablečný moučník - postup přípravy

Pokud máte chvilku volno a chcete ji strávit nějak užitečně, třeba pečením, rozhodně vyzkoušejte tento jablečný moučník. Jeho příprava je tak snadná, že si na pomoc můžete klidně přizvat děti a udělat si hezké rodinné odpoledne.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jádřince a nakrájejte je na menší kousky. Vhoďte je do pánve, přidejte k nim šťávu z citronu, cukr, skořici, máslo a dejte pánev na sporák. Vařte směs na středním plameni a občas ji promíchejte. Jakmile jablka změknou, přidejte k nim meruňkový džem. Celou směs ještě chvíli míchejte, poté ji dejte do misky a nechte vychladnout.

2. KROK

Nyní se můžete vrhnout na přípravu těsta. Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte k němu špetku soli, vanilkový cukr, cukr krystal a vše vyšlehejte metličkou. Poté do směsi postupně přimíchejte šťávu z citronu, rozpuštěné máslo a prosátou mouku s práškem do pečiva.

3. KROK

Těsto nakonec ručně uhněťte a rozválejte ho na pečicím papíře do tvaru obdélníku. Na jednu jeho polovinu dejte náplň a přeložte přes ni druhou polovinu těsta. Vidličkou utěsněte spoje. Cukrářskou stěrkou poté zarovnejte nedokonalosti (viz video).

4. KROK

Následně těsto rozdělte na delší proužky a přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem. Dejte je do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 20 minut. Po vytažení je posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat, dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů