Nadýchaný jogurtový koláč à la Suflé - postup přípravy
Vyzkoušejte nadýchaný jogurtový koláč s jemnou strukturou a osvěžujícím aromatem citronu. Pochoutka je sladká, rozplývá se v ústech a je vhodná ke snídani i jako dezert.
Těsto
Na vymazání
Na posypání
Vaječné žloutky smíchejte s jogurtem, moukou, kypřicím práškem do pečiva a kukuřičným škrobem. Přidejte sůl a citronovou kůru.
Tip: Citron před strouháním dobře omyjte. Můžete k tomu použít jedlou sodu s vodou. Po umytí nezapomeňte ovoce důkladně opláchnout.
V samostatné míse vyšlehejte vaječné bílky s citronovou šťávou do pěny. Do té přidejte cukr, za stálého šlehání. Vyšlehaný sníh opatrně vmíchejte do žloutkové směsi a vzniklým těstem naplňte formu na pečení.
Těsto následně pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 60 minut. Poté troubu vypněte a dezert v ní nechte ještě 30 minut stát.
Poznámka: Formu vymažte olejem, aby se z ní dezert jednoduše vyndával.
Nadýchaný jogurtový koláč nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a chutné