Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné pěnové palačinky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Jemné pěnové palačinky - postup přípravy

Palačinky nemusejí být vždy stejné a fádní. Pokud chcete vyrobit palačinky, při kterých vaše srdce zaplesá už na první pohled, pak zkuste tyhle kynuté palačinky původem až z Maroka. Díky droždí se v těstě vytvářejí bublinky, které ozdobí palačinky nádherným krajkováním. Ale pozor, aby se objevilo, musíte je smažit vždy jen z jedné strany! A těsto nesmí být příliš husté. Pokud se vám bublinky při smažení neobjeví, zkuste do těsta přidat pár lžic vody, abyste jej zředili. To by mělo pomoci. A nezapomeňte tuhle dobrotu podávat i s tradiční marockou omáčkou připravenou z přepuštěného másla a medu.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Návod na přípravu:

Připravte si hlubokou mísu a nasypejte do ní mouku, krupici, cukr, sušené droždí, prášek do pečiva a špetku soli. Všechny suché přísady dobře promíchejte.




Do směsi přidejte změklé máslo při pokojové teplotě, vaječné žloutky a tenkým proudem přilijte vodu, kterou jste předem trochu ohřáli (nemusí být vroucí ani horká, stačí teplá). Všechny přísady elektrickým šlehačem šlehejte asi 1 až 2 minuty. Pak zakryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě stát asi 1 až 1,5 hodiny.

Když těsto dostatečně vykyne a vytvoří se v něm bubliny, je připravené na další zpracování.

Postavte na kamna pánvičku, na sucho ji vyhřejte a ztlumte oheň na minimum.

Vykynuté těsto jemně promíchejte a nalijte jednu naběračku na pánev tak, abyste vytvořili tenkou placku.


Smažte na mírném ohni pouze z jedné strany tak dlouho, dokud palačinka celá neztuhne, opatrně ji sejměte z pánve a dejte osmažit další. Takto postupujte se zbytkem těsta. Během smažení uvidíte, jak se na povrchu palačinky krásně rýsují a praskají bublinky, které vytvářejí nádhernou krajku.

Tradiční marockou medovou omáčku připravíte tak, že smícháte 50 gramů rozpuštěného másla se 70 gramy tekutého medu.

Ta chuť je prostě dokonalá!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů