Kinder mléčný řez po domácku - postup přípravy
Pokud máte rádi kinder mléčný řez, můžete si ho udělat i sami. Potřebujete k tomu jen nadýchaný kakaový piškot a lahodný smetanový krém.
Na těsto
Na krém
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky, ty dejte do lednice. Smíchejte mléko a olej a nakonec přidejte prosátou mouku s kakaem. Vymíchejte hladké těsto.
Pak přimíchejte žloutky. Ze studených bílků a pár kapek citronové šťávy začněte šlehat sníh, na konci zašlehejte i cukr. Naběračku sněhu smíchejte s těstem, pak těsto nalijte ke sněhu a opatrně promíchejte, aby vše zůstalo nadýchané.
Nalijte těsto do formy o rozměrech 25×25 centimetrů vyložené pečicím papírem a zlehka z ní klepněte, abyste z těsta vyhnali bubliny. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečte těsto asi 40 minut.
Nechte piškot zcela vychladnout a pak ho přepulte. V míse vyšlehejte smetanu ke šlehání se slazeným kondenzovaným mlékem. Tento krém naneste na jednu polovinu těsta a přikryjte ho druhou. Poté dezert zabalte a dejte na hodinu ztuhnout do lednice. Po vytažení zarovnejte jeho okraje nožem, naporcujte ho a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.