Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová sekaná z trouby

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Zeleninová sekaná z trouby - postup přípravy

Léto je jednoznačně obdobím ovoce a zeleniny, které bychom v tuto roční dobu měli konzumovat co nejvíce, a to v jakékoli podobě. Proto se dnes podíváme na recept, který je plný zeleniny a věřte, že s touto zeleninou sekanou nebude chybět maso ani jeho největším fanouškům, protože je nejen chutná, ale také velmi jednoduchá, rychlá, není mastná a chutná naprosto jedinečně. Po masu se vám rozhodně stýskat nebude a dostanete do celé rodiny mnohem více zeleniny.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vzhledem k tomu, že pracujeme se zeleninou, musíte ji v první řadě očistit. Poté ji nastrouhejte. Na pořadí nezáleží, ale nesmíte zapomenout z cukety vymačkat šťávu. Do hluboké mísy přidejte brambory, mrkev, cuketu a strouhanou cibuli.




Strouhanku si připravte zvlášť. Dva plátky chleba rozdrťte v mixéru, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 stupních po dobu 5 minut. Bude mnohem chutnější než kupovaná.

Do mísy se zeleninou přidejte jemně prolisovaný česnek a nakonec nadrobno nakrájenou petrželku a vejce. Směs dochuťte solí, pepřem a olejem.

Všechny přísady velmi důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogenní směs. Skleněnou misku vymažte olejem i s okraji. Vložte do ní směs a zeleninu dobře utěsněte lžící.

Pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 50 minut, nebo dokud se nevytvoří zlatá kůrka.

Pokrm můžete podívat se smetanou nebo oblíbenou omáčkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů