Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový dort s krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kakaový dort s krémem - postup přípravy

Pokud jste jedněmi z těch, kteří se účastní půstu, nemusíte se hned vzdávat všeho sladkého. Můžete si užít úžasný dezert a přitom dodržovat půst. Pojďme si společně užít tento úžasný recept, který bude třešničkou na dortu během vašeho půstu. Recept je velmi jednoduchý a levný na výrobu, protože na něj nemusíte používat nic šíleného a drahého. Tak jdeme na to.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Mixérem smíchejte všechny ingredience z první části receptu, dokud nevznikne mírně měkké těsto. Těsto dejte na malý podnos vyložený papírem na pečení. Na to lehce po celé ploše přidejte rozinky namočené v rumu. Dejte plech do předehřáté trouby na 190 stupňů Celsia, asi na 20 až 25 minut. Pak uvidíme, zda je připravené nebo ne, a nechte ho zcela vychladnout. Mezitím připravte krém.




Na krém smíchejte v misce margarín s trochou medu a 2 čajovými lžičkami smetany, dokud složení nezíská krémovou strukturu. Zbytek toho rozpusťte odděleně ve 2 čajových lžičkách horké vody. Pozor, přísady musíte přidávat do krému postupně. Přidejte trochu rozpuštěné vody, med do smetany, dokud nebude mít příjemnou sladkou chuť. Poslední přidanou přísadou je lžíce rumu. Glazuru připravte podle pokynů na obálce. Nakonec dejte krém na upečené těsto a následně glazuru.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů