Koláč s ořechovou náplní a rozinkami - postup přípravy
Koláč s ořechovou náplní je výjimečný svou lahodnou a bohatou chutí. Dezert potěší všechny vaše blízké, a to nejen ty, kteří milují ořechy. Je vhodný i pro začátečníky.
Těsto
Krém
V míse smíchejte mouku se špetkou soli a kypřicím práškem do pečiva. Do suchých ingrediencí vmíchejte změklé máslo a poté vejce smíchané s cukrem.
Tip: Před použitím doporučujeme mouku prosít, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Polovinou množství těsta naplňte formu na koláč vyloženou pečicím papírem a uhlaďte ji tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Nyní v míse vyšlehejte vaječné bílky se špetkou soli a za stálého míchání přisypte cukr.
Do sněhu z bílků opatrně vmíchejte nasekané vlašské ořechy s rozinkami. Krémem následně potřete těsto ve formě a posypte ho zbytkem těsta. Koláč s ořechovou náplní pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Tip: Po upečení nechte dezert vychladnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen