Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý jablečný koláč, který se vám rozpustí na jazyku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rychlý jablečný koláč, který se vám rozpustí na jazyku - postup přípravy

Jemný, voňavý, velmi jednoduchý a levný dezert je snem každé hospodyňky, která chce potěšit svou rodinu, děti i návštěvy. Jablečné koláče nejsou populární jen v Americe. I v našem kraji je hojně děláme, protože jsou u nás jablka velmi sladká a levná. Díky tomu se tento dezert vyplatí a navíc úžasně chutná. A jedná se o možnost, jak do dětí dostat ovoce, aniž by si to vůbec uvědomily. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který bude během pár minut hotový a potěší všechny, kdo koláč ochutnají. Uvidíte, že budete nadšení!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hluboké mísy rozklepněte vejce a přidejte do nich cukr. Šlehejte mixérem, dokud nezískáte lehkou a nadýchanou směs. Poté přidejte rozpuštěné máslo a mléko. Máslo nesmí být horké.




Mouku prosejte do jiné mísy a smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte mouku ke směsi a promíchejte, dokud nebude těsto hladké.

Jablka očistěte, nakrájejte na kostičky a zapracujte do těsta.

Nyní vezměte pekáč, vymažte jej olejem a nalijte do formy připravené těsto s jablky.

Pekáč vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte po dobu asi 30-35 minut. Jakmile bude koláč hotový, vyndejte ho z trouby, nechte vychladnout a posypejte ho moučkovým cukrem.

Jak vidíte, příprava je velmi jednoduchá a rychlá, takže si vynikající koláč užijete během chvilky.

Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů