Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí gyros rolky ve slanině

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kuřecí gyros rolky ve slanině - postup přípravy

Kuřecí gyros rolky podle receptu od paní Hany Petrášové jsou originální, snadné a chutné. Skvěle se hodí jako hlavní chod, ale i předkrm.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsíčka nakrájejte na malé proužky, vložte je do misky a posypejte kořením na gyros. Toto koření už obsahuje sůl, a proto nemusíte maso nijak zvlášť dosolovat. Maso s kořením promíchejte, aby se všechny kousky obalily.

2. KROK

Připravte si plátky slaniny a na sporáku rozehřejte velkou pánev se silným dnem a s trochou rostlinného oleje. Každý kousek kořeněného masa zabalte do jednoho plátku slaniny, případně k masu přidejte ještě kousek nivy (v tom případě na maso použijte méně koření, aby nebylo moc slané), a vložte jej na pánev. Smažte rolky po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Hotové rolky podávejte s bramborovou kaší či hranolky, anebo jen tak s čerstvou zeleninou, případně pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů