Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatý jablečný koláč – hrnkový recept

2,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Šťavnatý jablečný koláč – hrnkový recept - postup přípravy

Jablečný koláč je jednoduchý na přípravu, jemný a velmi chutný. Jestli potřebujete připravit rychlý dezert pro návštěvu nebo jen chcete potěšit svou rodinu, připravte jim tento lahodný a neuvěřitelně jemný koláč, který si vychutnají dospělí i děti.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Příprava tohoto dezertu je poněkud netradiční, ale funguje skvěle, je rychlá a výsledek je vynikající. Připravte si hlubokou mísu a nasypejte do ní sklenici cukru, sklenici pšeničné krupice a sklenici mouky. Vše důkladně promíchejte metličkou nebo vidličkou. Tuto směs rozdělte rovnoměrně do tří skleniček.

2. KROK

Pekáč nebo formu na pečení vyložte pečicím papírem. Všechna jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Nemusíte je loupat. Stačí, když je nastrouháte i se slupkou. Nyní se můžete dát do kompletace dezertu přímo v pekáči. První vrstvu bude tvořit první sklenička se suchou směsí. Rovnoměrně ji rozprostřete v pekáči pomocí lžíce nebo stěrky.

3. KROK

Následně si nastrouhaná jablka rozdělte na dvě stejně velké části. Jedna polovina jablek bude tvořit druhou vrstvu dezertu. Lžící nebo stěrkou ji rovnoměrně rozetřete a trochu upěchujte. Třetí vrstvu bude tvořit druhá sklenička. Poté rozložte na těsto druhou polovinu nastrouhaných jablek a nakonec naneste poslední skleničku s připravenou suchou směsí.

4. KROK

Smíchejte 200 ml mléka s 30 gramy másla a míchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí. Tuto směs pomalu a opatrně nalijte na povrch dezertu. Přenášejte mléko do pekáče pomocí lžíce a opatrně ho rozlijte po celém povrchu. Nakonec na něm nožem udělejte díry. Vložte dezert do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 50 minut. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte. Přejeme dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů