Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí paličky trochu jinak

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí paličky trochu jinak - postup přípravy

Občas to jistě zažíváme všichni, přijdeme navečer z práce domů a jsme po celém dni tak unavení, že se nám do žádných dalších aktivit příliš nechce. Je ale třeba připravit večeři. Pokud hledáte inspiraci a zároveň chcete vyzkoušet něco nového, chutného a nenáročného, vyzkoušejte náš recept na originální kuřecí paličky. Uvidíte, že se díky své lahodné chuti, kterou jim dodá nejen neobvyklá směs koření, ale také pivo, brzy stanou pravidelnou součástí vašeho jídelníčku.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Postup krok za krokem

Nejprve kuřecí paličky omyjeme ve studené vodě, očistíme a za pomoci ostrého nože nařízneme kůži do tvaru kříže. Dáme stranou a necháme paličky chvilku oschnout. Mezitím si připravíme marinádu, do které následně kuřecí paličky naložíme. Nakládání do nejrůznějších marinád je velmi oblíbeným způsobem přípravy kuřecího masa, neboť díky nim se maso stane ještě měkčím a šťavnatějším.




Příprava marinády je velmi snadná. Ve větší misce smícháme všechno koření, tedy papriku, sůl, pepř, grilovací koření, sušený česnek a provensálské koření se sójovou omáčkou a slunečnicovým olejem. Vzniklou směs důkladně promícháme a následně do ní vložíme předpřipravené kuřecí paličky. Misku s naloženými paličkami vložíme do ledničky a necháme odležet alespoň po dobu dvou hodin.


V mezidobě si nakrájíme cibuli a orestujeme ji na pánvi s trochou oleje. Když je cibule krásně měkká a zlatavá, přidáme k ní na pánev také marinované kuřecí paličky. Paličky opékáme pomalu ze všech stran a pozvolna je přelíváme zbylou marinádou z misky.

Posledním krokem je přelití paliček skleničkou piva. Poté pánev přiklopíme pokličkou a takto paličky dusíme po dobu přibližně patnácti až dvaceti minut. Naše kuřecí paličky doporučujeme podávat s rýží nebo pečenými bramborami, v létě je možné jejich servírování také s čerstvým zeleninovým salátem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů