Okurkový salát s koprem a česnekem - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte výživnou svačinku s osvěžující chutí i originální přílohu k masovým pokrmům. Okurkový salát s koprem má výraznou chuť a jemnou strukturu.
Ingredience
Řecký jogurt smíchejte s citronovou kůrou, šťávou z poloviny citronu, nastrouhaným česnekem, chilli solí, klasickou solí a mletým černým pepřem.
Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého ovoce. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Nezapomeňte citron důkladně opláchnout.
Přidejte nasekaný kopr s plátky okurek a ingredience zamíchejte.
Poznámka: Z okurek předem odstraňte okraje, které nebudete potřebovat.
Okurkový salát s koprem můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. Hodí se ke svačince i jako příloha k masovým pokrmům.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Salátové recepty