Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté kokosové buchtičky

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kynuté kokosové buchtičky - postup přípravy

Vláčné jogurtové těsto bez vajec a spousta lahodné kokosové náplně z kondenzovaného mléka, to je váš příští nejoblíbenější dezert. Je docela snadný, což je další z důvodů, proč ho budete milovat.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň a ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do misky nalijte teplé mléko a promíchejte ho s bílým jogurtem. Přilijte rostlinný olej, tři lžíce cukru a špetku soli. Do směsi rozdrobte čerstvé droždí a vše promíchejte, dokud se přísady nerozpustí. Přidejte kakaový prášek a nakonec hladkou mouku. Vytvořte husté, jednolité těsto, které není příliš lepivé a drží tvar.

2. KROK

K těstu přilijte kapku oleje, který do něj zapracujte, mísu zakryjte fólií a nechte těsto v teple kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. To bude trvat okolo 60 minut. Po vykynutí vyjměte těsto z mísy na pracovní plochu, rozdělte ho na poloviny a každou z nich na asi 10 menších kousků, z nichž zformujte kuličky.

3. KROK

Do jiné mísy nasypejte strouhaný kokos a zalijte ho kondenzovaným mlékem. Důkladně obojí promíchejte, abyste získali homogenní, vláčnou hmotu, z níž poté vytvarujte malé kuličky. Každý kousek těsta vytáhněte s pomocí prstů do kulaté placky, doprostřed položte kokosovou kuličku a důkladně ji do těsta uzavřete. Tímto způsobem zpracujte i všechny ostatní kuličky těsta a kokosové hmoty.

4. KROK

Připravte si kulatou zapékací misku o průměru 24 cm, jejíž dno vyložte pečicím papírem, anebo ji bohatě vytřete máslem. Vyrovnejte do ní naplněné kuličky, zakryjte je utěrkou a nechte je v teple dalších 15 minut nakynout. Po vykynutí je vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu 20 až 25 minut.

5. KROK

Po dopečení povrch kuliček postříkejte rozpuštěnou čokoládou, posypejte je strouhaným kokosem a s velkou radostí je podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů