Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čajové sušenky z kefírového těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Čajové sušenky z kefírového těsta - postup přípravy

Křehké čajové sušenky si můžete upéci z kefírového těsta, které se před pečením sype cukrem. Díky tomu jsou křupavé na povrchu, a přitom jemné uvnitř.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a kefír a zamíchejte. Poté přilijte olej, promíchejte, nastrouhejte kůru z citronu a přisypejte asi třetinu mouky a prášek do pečiva. Vymíchejte těsto a postupně přidávejte mouku. Nakonec bude těsto tak tuhé, že ho budete muset zpracovat rukou, aby bylo krásně vláčné.

2. KROK

Na vále rozdělte těsto na 16 kusů. Z každého udělejte kuličku a vyválejte ji na kruhovou placku o síle 2 až 3 milimetry. Posypejte ji krystalovým cukrem, srolujte ji do trubičky a poté srolujte jako šnek. Jeho konec připojte prsty k těstu, aby se neodděloval.

3. KROK

Vršek šneků ponořte do misky s krystalovým cukrem a dejte šneky na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte sušenky zhruba 20 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů