„Lančmít“ na houbách - postup přípravy
Anglické sousloví Luncheon Meat ukrývá klasickou vepřovou konzervu, kterou mnozí znají z dávných trempů a výprav do přírody jako nejlepší a nejskladnější potravinu. Lze jej připravit na mnoho způsobů, třeba dušený s houbami podle receptu paní Hanky Petrášové.
Ingredience
Oloupanou a nakrájenou cibuli orestujte na troše sádla nebo oleje dozlatova. Přidejte předem namočené a vyždímané houby, podle chuti sůl a kmín a duste 10 minut. Poté přidejte sladkou papriku a nechte asi 1 minutu za stálého míchání zapražit.
Obsah pánve podlijte trochou vody a zahustěte záklechtkou z hladké mouky a trochy vody. Povařte vše asi 10 minut a vypněte oheň, přidejte luncheon meat nakrájený na plátky a podávejte třeba s vařeným bramborem a trochou domácí čalamády.