Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pizza ze starého pečiva

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pizza ze starého pečiva - postup přípravy

Pizza nemusí být vždy jenom klasickým italským pokrmem z běžného těsta. Mnoho lidí rádo experimentuje, s čímž souvisí i to, že využívají různé zbytky. Mezi ty můžeme zařadit také staré pečivo. Pokud nevíte co s ním, zkuste si připravit lahodnou pochoutku, která je jednoduchá, chutná a stojí pár korun.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Ideální na pizzu ze starého pečiva je to světlé. Hodí se různé bagetky, nebo rohlíky. Jako první je nezbytná jejich příprava. A to tím způsobem, že si je nakrájíte na kolečka, zhruba o šířce jeden centimetr. Následně je namáčejte do mléka a poskládejte je na připravený a vymazaný plech. Staré pečivo nahradí těsto, proto by měly být jednotlivé plátky kladeny těsně vedle sebe.




Jakmile je pečivo připraveno, je možné chystat si druhou část pizzy. Ingredience se nekladou nahoru, jak je u běžné pizzy zvykem, ale smíchají se všechny dohromady. Jako první přicházejí na řadu vajíčka, která vložte do mísy. K nim poté přidávejte ostatní ingredience. A to hlavně koření, které společně s vajíčky důkladně promíchejte.

Následně můžete přidávat další ingredience, a to smetanový sýr, který do základu vmícháte. Poté přichází na řadu rajče a cibule, dále také uzenina a samozřejmě sýr. Dodáte ještě poslední složky a vše, už velmi opatrně smícháte v jednotnou hmotu.

Poté už si stačí vzít jenom plech s připraveným pečivem, na které směs opatrně nalijete. Tekutá složka se vsaje do pečiva, zatímco zbývající ingredience zůstanou v horní části. Zde je třeba je rozhrnout po celé ploše pekáče, tak jako u klasické pizzy.

Poslední fáze přípravy pizzy ze starého pečiva už je celkem jednoduchá. Plech s ingrediencemi vložíte do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Doba pečení je asi 30 minut. Když tato doba uběhne a vy jste spokojeni se vzhledem pizzy, můžete ji vyndat, nakrájet a ještě horkou servírovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů