Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý jogurtový koláč s citronovou kůrou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Rychlý jogurtový koláč s citronovou kůrou - postup přípravy

Tento recept si zamilují všichni, kteří upřednostňují časově nenáročnou přípravu dezertu. Rychlý jogurtový koláč je snadný, nadýchaný a hodí se i na oslavy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a poté, co se suroviny propojí, přidejte do směsi cukr, vaječné žloutky a margarín. 

Tip: Místo margarínu můžete použít klasické máslo. 

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na dvě části, z kterých vytvořte koule. Ty zabalte do samostatných sáčků. Jednu část těsta vložte na hodinu do mrazáku a druhou do lednice. 

3. KROK

Po hodině těsto z lednice vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm, jehož okraje zarovnejte. Těstem následně vyložte pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poté ho propíchněte vidličkou po celém povrchu a potřete náplní. 

4. KROK

Náplň vyrobíte vyšleháním vaječných bílků, do kterých postupně vešlehejte klasický a vanilkový cukr. Do bílkového sněhu vešlehejte zakysanou smetanu, jogurt, prosetou mouku a citronovou kůru. 

5. KROK

Rychlý jogurtový koláč posypte nahrubo nastrouhaným těstem z mrazáku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. Po vychladnutí dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Natašine Slastice

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů