Rychlý jogurtový koláč s citronovou kůrou - postup přípravy
Tento recept si zamilují všichni, kteří upřednostňují časově nenáročnou přípravu dezertu. Rychlý jogurtový koláč je snadný, nadýchaný a hodí se i na oslavy.
Těsto
Náplň
Na vymazání
Na posypání
Začněte s přípravou těsta. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a poté, co se suroviny propojí, přidejte do směsi cukr, vaječné žloutky a margarín.
Tip: Místo margarínu můžete použít klasické máslo.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na dvě části, z kterých vytvořte koule. Ty zabalte do samostatných sáčků. Jednu část těsta vložte na hodinu do mrazáku a druhou do lednice.
Po hodině těsto z lednice vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm, jehož okraje zarovnejte. Těstem následně vyložte pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poté ho propíchněte vidličkou po celém povrchu a potřete náplní.
Náplň vyrobíte vyšleháním vaječných bílků, do kterých postupně vešlehejte klasický a vanilkový cukr. Do bílkového sněhu vešlehejte zakysanou smetanu, jogurt, prosetou mouku a citronovou kůru.
Rychlý jogurtový koláč posypte nahrubo nastrouhaným těstem z mrazáku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. Po vychladnutí dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natašine Slastice