Letní okurkový salát s koprem - postup přípravy
Hlavně v teplých měsících lidé nemají příliš hlad. Tehdy je skvělé připravit si lehký a osvěžující letní okurkový salát, vhodný jako svačinka i příloha k hlavnímu chodu.
Ingredience
Zálivka
Okurky oloupejte a nakrájejte je na tenká kolečka, která v míse smíchejte se solí.
Tip: Místo krájení můžete k výrobě plátků použít struhadlo.
Omyjte a nakrájejte kopr, který vmíchejte do smetany společně s cukrem, pepřem a solí. Do směsi vmíchejte také citronovou šťávu.
Okurky vyjměte z mísy a položte je na servírovací mísu, na které je polijte zálivkou z kopru.
Poznámka: Letní okurkový salát můžete podávat ihned ozdobený snítkou kopru. Salát skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej vložte na 30 minut do lednice před servírováním.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Pani M – sałatki i surówki