Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninový salát s jablkem a křupavou přílohou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Zeleninový salát s jablkem a křupavou přílohou - postup přípravy

Zeleninový salát s jablkem je osvěžující a výživný. Recept zahrnuje postup na přípravu křupavé přílohy, která salátu dodá šmrnc. Pokrm je vhodný jako hlavní jídlo i příloha.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Zálivka

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bílé zelí nakrájejte nadrobno a vložte ho do větší mísy. Na proužky nakrájejte oloupanou cibuli a červené zelí. Obě ingredience vložte do mísy k bílému zelí. 

2. KROK

Omyjte a nakrájejte papriku na menší kousky stejně, jako rajče, okurku a jablko. Ingredience vložte do mísy se zbytkem nakrájené zeleniny a přidejte k nim také oloupanou nahrubo nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník a z jablka jádřinec.

3. KROK

Nyní si připravte zálivku smícháním zakysané smetany, majonézy, hořčice a prolisovaného česneku. Zeleninu v míse ochuťte solí, pepřem a smíchejte ji s připravenou smetanovou zálivkou.

4. KROK

Na závěr si k salátu připravte přílohu. Chléb nakrájejte a krajíce vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, kde jejich povrch pokapejte olivovým olejem. 

Poznámka: Krajíce chleba pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 5–7 minut.

5. KROK

Zatímco se pečivo peče, v misce smíchejte nasekaný kopr s petrželkou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, solí a černým pepřem.

Poznámka: Připravenou směsí potřete upečené krajíce chleba a servírujte je společně se zeleninovým salátem s jablkem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Erstaunliche Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů