Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Margot buchta s pudinkovou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Margot buchta s pudinkovou náplní - postup přípravy

Recept na margot buchtu nadchne nejen milovníky této sladké tyčinky, ale také všechny, kteří neradi tráví příliš mnoho času v kuchyni. Postup přípravy dezertu podle Youtube kanálu Vaření s Jančou je velmi jednoduchý a buchtu zvládnete upéct už za půl hodiny.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Pudink

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Polohrubou mouku smíchejte s kypřícím práškem do pečiva. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do jemné pěny. Do této směsi vešlehejte olej a poté ji vlijte do moučné směsi. Směs znovu vyšlehejte a zapracujte do ní mléko. 

2. KROK

Nyní si v rychlosti připravte pudink. Mléko smíchejte s pudinkem v prášku a s cukrem. Vše přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud pudink nezhoustne. 

3. KROK

Těsto s moukou nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně jej rozprostřete. Pomocí lžíce na těsto nerovnoměrně nalévejte pudinkovou směs. Poté dejte margot buchtu péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 28 min. 

4. KROK

Nyní smíchejte v míse zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a vzniklou směsí potřete celý povrch ještě horké buchty. Na závěr buchtu posypte rozdrcenými margotkami – můžete ji ale také posypat skořicí nebo grankem.

5. KROK

Poznámka: Před podáváním buchtu vložte na 2 hodiny do lednice a servírujte ji nakrájenou na kousky. 

6. KROK

Tip: Jestli je buchta upečená, poznáte tak, že do ní zapíchnete špejli. V případě, že se těsto na špejli zachytí, ještě chvíli pečte. Pokud z buchty vytáhnete čistou špejli, můžete plech z trouby vyjmout.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů