Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvové řezy se švestkami a ricottou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Mrkvové řezy se švestkami a ricottou - postup přípravy

Mrkvové řezy jsou jedinečný dezert, který neobsahuje mouku, cukr, máslo ani vejce. Připravte si výživnou sladkou pochoutku, plnou šťavnatého ovoce, oříšků a semínek.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušené švestky zalijte vroucí vodou a nechte je ponořené 10 minut. Lněná semínka zatím rozmixujte na prášek, který zalijte vodou a nechte zhoustnout. 

Tip: Nabobtnaná lněná semínka můžete nahradit dvěma vejci.

2. KROK

Oloupanou mrkev nastrouhejte najemno a odložte ji bokem. Švestky slijte a nakrájejte je na kousky. Ovesné vločky rozmixujte s mandlemi na prášek, který následně smíchejte s připravenými ingrediencemi. 

Tip: Místo mandlí můžete použít jiný druh ořechů dle vlastní chuti.

3. KROK

Do směsi přidejte kypřicí prášek do pečiva, sůl, stévii a skořici. Vše zalijte mlékem a důkladně zamíchejte.

Tip: Mléko můžete nahradit pomerančovým džusem.

4. KROK

Vzniklé těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, jeho okraje zarovnejte a pečte ho na 170 °C po dobu 20–25 minut.

Poznámka: Pečicí papír předem potřete trochou oleje.

5. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Upečené těsto rozdělte na čtyři stejné části. První z nich ozdobte vyšlehanou ricottou, kterou zakryjte druhou částí těsta. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit upečeným těstem.

Poznámka: Ke zdobení použijte cukrářský sáček.

7. KROK

Zbytkem krému potřete celý povrch dezertu, včetně jeho stran, a vložte ho na 30 minut do lednice. Mrkvové řezy servírujte nakrájené na kousky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Domácí vaření

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů