Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Silvestrovská specialita: Kuřecí paličky „Cake Pops“

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Silvestrovská specialita: Kuřecí paličky „Cake Pops“ - postup přípravy

Pořádáte silvestrovskou party a rádi byste své hosty překvapili něčím zajímavým? Připravte jim neotřelou chuťovku, která se hodí k pivu i vínu. Jsou to báječné kuřecí paličky v marinádě z petrželky a koriandru. Dobře se drží v ruce, vypadají krásně a jejich chuť je neočekávaně lahodná.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Kuřecí stehna rozdělte v kloubu a široké části uchovejte na jiný recept. Z paliček odřízněte chrupavku kolem kloubů a sejměte z nich kůži. Zbytek masa rukou jemně posuňte k široké části tak, aby kost byla z větší části obnažená a maso se soustředilo na jejím spodním okraji. Do masa pak vytvořte ze všech stran dva nebo tři zářezy. Pak paličky vložte do hluboké misky.

2. KROK

Pro přípravu marinády vložte do misky mixéru na menší kousky pokrájenou nať koriandru a petrželky. Přihoďte tři očištěné stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř, mletý koriandr, jednu lžičku dijonské hořčice a zakysanou smetanu či bílý jogurt. Mixérem pak z těchto přísad vytvořte hladkou pastu. Tu nalijte do mísy na kuřecí paličky, které v ní důkladně obalte a nechte chvilku odpočinout.

3. KROK

Marinované paličky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem tak, aby ležely masem dolů a kost trčela do výšky. Smáčkněte je tak, aby samy stály. Pak je vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte je kolem 20 až 25 minut.

4. KROK

Po uplynutí této doby vyndejte kuře ven z trouby. Na povrch každé paličky umístěte ještě po jedné lžičce marinády z mísy. Nasekejte jádra vlašských ořechů najemno a posypejte jimi povrch přidané marinády. Takto vložte kuře zpátky do trouby dopéct na dalších 10 minut. Pak vytáhněte z trouby a servírujte spolu s čerstvou zeleninou jako báječnou chuťovku. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů