Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké sněhové sušenky sypané cukrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Křehké sněhové sušenky sypané cukrem - postup přípravy

Pokud hledáte snadný recept, který vám u vánočního posezení vykouzlí úsměv na tváři, vyzkoušejte křehké sněhové sušenky. Před servírováním je stačí jen posypat moučkovým cukrem.

Ingredience pro:
50 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V misce smíchejte změklé máslo, kukuřičný škrob, hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr. Vše důkladně smíchejte a vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Vytvořte z těsta malé kuličky a rozmístěte je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkami dělejte menší rozestupy.

3. KROK

Pomocí vidličky kuličku lehce stlačte a vytvořte tak ozdobné proužky. Poté je nechte odpočinout v lednici asi 15 minut. Tím zajistíte, že se během pečení příliš neroztečou.

4. KROK

Troubu předehřejte na 160 °C a sušenky pečte 10–⁠12 minut. Důležité je, zůstaly stálé bílé. Poté je vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Před servírováním je můžete posypat moučkovým cukrem.

5. KROK

Tip: Do půlky těsta přidejte strouhaný kokos a vznikne vám další druh cukroví. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: CookBakery

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů