Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný tvarohový koláč se smetanou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Nadýchaný tvarohový koláč se smetanou - postup přípravy

Chcete-li ochutnat dezert s jemnou texturou a lahodnou náplní, připravte nadýchaný tvarohový koláč. Můžete ho servírovat jako příjemnou tečku po vydatném jídle.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s cukrem a vytvořte hladkou směs, do které vmíchejte vejce a mouku se zakysanou smetanou a kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto, mouku přidejte nadvakrát a před použitím ji prosejte.

2. KROK

Uhněťte hladké těsto, které rozdělte na dvě části, které zabalte do jednotlivých sáčků a vložte do mrazáku na 30 minut. Zatím připravte náplň. 

3. KROK

Tvaroh smíchejte s vaječným bílkem a cukrem. Do směsi vmíchejte zakysanou smetanu s kukuřičným škrobem a vytvořte hladkou náplň. 

4. KROK

První část vychlazeného těsta rozprostřete do formy na pečení vyložené pečicím papírem a pokryjte ji tvarohovou náplní. Druhé těsto nakrájejte na plátky, kterými náplň pokryjte. 

5. KROK

Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. 

Poznámka: Nadýchaný tvarohový koláč nechte vychladnout a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů