Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustá cuketová polévka s krutony

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Hustá cuketová polévka s krutony - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte výživný předkrm, který hravě nahradí i lehké hlavní jídlo. Hustá cuketová polévka s krutony potěší krémovou strukturou a jemnou chutí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Krutony

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na menší kousky, které smíchejte s olivovým olejem a rozmarýnem. Cuketu rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. 

2. KROK

Mezitím na rozpáleném olivovém oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 3–5 minut. Přidejte oloupanou, nakrájenou mrkev s nakrájeným česnekem a pokračujte ve smažení dalších 5 minut. 

3. KROK

Směs ochuťte kurkumou a po 30 vteřinách přidejte upečenou cuketu. Zeleninu zalijte vodou a vařte ji 15 minut, od bodu varu, pod pokličkou. 

4. KROK

Do polévky vmíchejte nastrouhaný parmazán, sůl a pokračujte ve vaření další 3 minuty.  Mezitím v míse, vhodné k pečení v troubě, smíchejte na kostičky nakrájený chléb s mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a olivovým olejem. 

5. KROK

Chléb pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10 minut. Uvařenou polévku odstavte z tepla, rozmixujte ji a vmíchejte do ní nasekanou petrželku. 

Poznámka: Hustou cuketovou polévku servírujte s upečenými krutony.  

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů