Hustá cuketová polévka s krutony - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte výživný předkrm, který hravě nahradí i lehké hlavní jídlo. Hustá cuketová polévka s krutony potěší krémovou strukturou a jemnou chutí.
Základ
Ostatní ingredience
Krutony
Z cukety odřízněte okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na menší kousky, které smíchejte s olivovým olejem a rozmarýnem. Cuketu rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Mezitím na rozpáleném olivovém oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 3–5 minut. Přidejte oloupanou, nakrájenou mrkev s nakrájeným česnekem a pokračujte ve smažení dalších 5 minut.
Směs ochuťte kurkumou a po 30 vteřinách přidejte upečenou cuketu. Zeleninu zalijte vodou a vařte ji 15 minut, od bodu varu, pod pokličkou.
Do polévky vmíchejte nastrouhaný parmazán, sůl a pokračujte ve vaření další 3 minuty. Mezitím v míse, vhodné k pečení v troubě, smíchejte na kostičky nakrájený chléb s mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a olivovým olejem.
Chléb pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10 minut. Uvařenou polévku odstavte z tepla, rozmixujte ji a vmíchejte do ní nasekanou petrželku.
Poznámka: Hustou cuketovou polévku servírujte s upečenými krutony.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfach leckere Rezepte