Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané pálivé papričky s česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nakládané pálivé papričky s česnekem - postup přípravy

Z červených pálivých paprik a česneku si lze připravit nakládanou směs vhodnou k přímé konzumaci kdykoli během zimy. Poslouží i jako příloha k jídlu či do salátů.

Ingredience pro:
10 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Menší pálivé papriky zbavte dlouhé stopky, ale semeník neodstraňujte. Pak každou papriku nařízněte ve špičce, aby se dovnitř mohl dostat lák.

2. KROK

Oloupejte česnek a nasekejte ho na větší kusy. Do velkého hrnce nalijte ocet, olivový olej a vodu. Přidejte cukr, sůl a kyselinu citronovou, postavte hrnec na sporák a přiveďte k varu.

3. KROK

Do vroucího láku dejte papriky a česnek a vařte je pod poklicí, dokud nebudou papriky měkké. Občas promíchejte, aby se lák dostal do všech paprik.

4. KROK

Horké papriky s trochou láku přendejte do čistých sklenic, přidejte trošku soli a zavíčkujte čistými víčky. Sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte den chladnout. Poté jim zkontrolujte víčka a skladujte je na temném chladnějším místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Alev Türken

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů