Brambory plněné masovou směsí - postup přípravy
Inspirujte se snadným receptem na brambory plněné masovou směsí, které mají bohatou chuť. Můžete je podávat jako šťavnatý předkrm, svačinku nebo teplou večeři.
Základ
Náplň
Brambory důkladně omyjte, osušte a každý zvlášť položte na kus alobalu. Polijte je olejem, ochuťte solí s pepřem, zabalte je a vyskládejte na plech.
Zeleninu pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 60 minut, poté ji rozbalte a nechte pár minut chladnout. Následně brambory rozkrojte na poloviny, které vydlabejte.
Poznámka: Vydlabanou část nevyhazujte.
Uzená kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, které smíchejte s nasekanými bylinkami, nastrouhaným česnekem a polovinou množství sýra. Přidejte vydlabanou část zeleniny s jogurtem a vše zamíchejte.
Směsí naplňte poloviny brambor, které vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Tip: Místo jogurtu můžete použít zakysanou smetanu.
Brambory posypte zbytkem nastrouhaného sýra a pečte je při 190 °C po dobu 15–20 minut.
Tip: Brambory plněné masovou směsí se skvěle hodí jako předkrm nebo teplá svačinka či lehká večeře.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Savoring Each Bite