Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nejlepší recepty na Išelské Dortíčky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nejlepší recepty na Išelské Dortíčky - postup přípravy

Išelské dortíčky patří mezi ty luxusnější druhy cukroví. Jsou plněné lahodným krémem a polévané jemnou čokoládovou polevou. Až ochutnáte, už je nebudete chtít přestat jíst. Kromě toho, že mají božskou chuť, i dokonale vypadají. Váš sváteční stůl tak nebude mít chybu.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve se pusťte do výroby těsta. V míse si smíchejte změklé máslo spolu s prosátou hladkou moukou, moučkovým cukrem, jemně mletými mandlemi, kakaem, vajíčkem a citronovou kůrou. Vypracujte rukama hladké a nelepivé těsto. To zabalte následně do potravinové fólie a dejte na 30 minut chladit do lednice. Mezitím si rozehřejte troubu na 150 až 160 °C. Dále je potřeba připravit si náplň.




V míse si vyšlehejte měkké máslo s jemně mletými vlašskými ořechy a přidejte i vanilku, marmeládu, rum a cukr. Poté můžete dát krém ještě chvíli chladit.

Z lednice v další fázi vyjměte těsto, a to vyválejte na vále posypaném trochou moučkového cukru. Plát by měl být vysoký asi 3 milimetry. Z něj vykrajujte kolečka o průměru 3 až 4 centimetry. Následně jednotlivé kousky vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte do trouby péct na 10 až 12 minut.

Upečené korpusy nechte chvíli vychladnout a pak na ně vrstvěte trochu náplně a poslepujte. Nakonec dortíčky přelijte polevou z hořké čokolády a smetany a nechte ztuhnout v lednici.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů