Nejlepší recepty na Išelské Dortíčky

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Nejlepší recepty na Išelské Dortíčky - postup přípravy

Išelské dortíčky patří mezi ty luxusnější druhy cukroví. Jsou plněné lahodným krémem a polévané jemnou čokoládovou polevou. Až ochutnáte, už je nebudete chtít přestat jíst. Kromě toho, že mají božskou chuť, i dokonale vypadají. Váš sváteční stůl tak nebude mít chybu.

Nejprve se pusťte do výroby těsta. V míse si smíchejte změklé máslo spolu s prosátou hladkou moukou, moučkovým cukrem, jemně mletými mandlemi, kakaem, vajíčkem a citronovou kůrou. Vypracujte rukama hladké a nelepivé těsto. To zabalte následně do potravinové fólie a dejte na 30 minut chladit do lednice. Mezitím si rozehřejte troubu na 150 až 160 °C. Dále je potřeba připravit si náplň.




V míse si vyšlehejte měkké máslo s jemně mletými vlašskými ořechy a přidejte i vanilku, marmeládu, rum a cukr. Poté můžete dát krém ještě chvíli chladit.

Z lednice v další fázi vyjměte těsto, a to vyválejte na vále posypaném trochou moučkového cukru. Plát by měl být vysoký asi 3 milimetry. Z něj vykrajujte kolečka o průměru 3 až 4 centimetry. Následně jednotlivé kousky vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte do trouby péct na 10 až 12 minut.

Upečené korpusy nechte chvíli vychladnout a pak na ně vrstvěte trochu náplně a poslepujte. Nakonec dortíčky přelijte polevou z hořké čokolády a smetany a nechte ztuhnout v lednici.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 766 hlasů
Nahlásit chybu
139 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt