Strojkové cukroví bez strojku s vanilkou - postup přípravy
Nemáte-li doma strojek, a přesto vás láká strojkové cukroví, díky tomuto receptu pro vás jeho příprava nebude problém. Pochutnejte si na tradiční vánoční pochoutce.
Těsto
Zdobení
Smíchejte změklé máslo s olejem, vejcem, moučkovým cukrem a škrobem. Přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a uhněťte hladké těsto.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte a přidávejte ji postupně.
Do těsta zapracuje vanilkový cukr a odložte ho bokem. Nyní vytvořte z plastové láhve atrapu strojku. Hrdlo lahve uřízněte a ve spodní části lahve vyřízněte otvory ve tvaru hvězdy.
Tip: Při vyřezávání se nechte inspirovat postupem níže ve videu.
Plastovou lahev následně naplňte těstem, na které mírně tlačte. Z otvorů začnou vylézat tvarované kousky těsta, které uřezávejte v délce 5–6 cm. Cukroví odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené dozlatova.
Mezitím rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě čokoládu, ve které cukroví obalte a posypte ho nasekanými pistáciemi.
Tip: Polovinu cukroví obalte v tmavé čokoládě a polovinu v bílé.
Po zaschnutí strojkové cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě bez přístupu vzduchu, na tmavém a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yemek Tarifleri TR