Nepečená brambora s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Pokud nevíte, co si připravit k nedělní kávě, rozhodně vyzkoušejte recept na nepečené brambory, které budete mít hotové za pár minut. Doplnit je můžete máslovým krémem nebo čokoládovou polevou.
Nepečené brambory
Máslový krém
Sušenky vložte do mixéru a rozmixujte je najemno. Poté je přendejte do mísy a přidejte k nim kakao. Směs velmi dobře promíchejte a 2 lžíce odložte bokem.
Do směsi přilijte rozpuštěné máslo a lehce ji promíchejte. Poté do něj přidejte kondenzované mléko. Vše promíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Pomocí lžíce odeberte kus těsta a vytvořte z něj menší bramboru. Poté ji obalte ve směsi sušenek a kakaa. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta.
Brambory přendejte na talíř, vložte je do lednice a nechte je ztuhnout. Do změklého másla přidejte cukr, vymíchejte hladký krém a přendejte ho do cukrářského sáčku.
Brambory vyjměte z lednice a ozdobte je pomocí cukrářského sáčku máslovým krémem. Poté je můžete ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natalia jetel recepty