Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené kávové řezy s vanilkovým krémem a želatinou

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Nepečené kávové řezy s vanilkovým krémem a želatinou - postup přípravy

Pro přípravu těchto lahodných kávových řezů nemusíte zapínat troubu ani sporák. Stačí rozmíchat trochu želatiny a stylově ji navrstvit s kulatými piškoty. Příprava je geniálně snadná.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Před započetím přípravy vyndejte alespoň půl hodiny předem všechny suroviny z lednice, aby získaly pokojovou teplotu a později se snáze spojily do homogenní hmoty.

Rozpusťte pomerančovou želatinu v horké vodě a nechte ji vychladnout. Pokud neseženete pomerančovou želatinu, rozpusťte klasickou želatinu v horké pomerančové limonádě, případně jí dodejte více barvy potravinářským barvivem.

2. KROK

Obdélníkovou formu na pečení s odnímatelnými bočnicemi o rozměrech 25 x 35 cm bohatě vymažte máslem. Berte piškoty jeden po druhém, namáčejte je v pomerančovém želé a skládejte je do formy jeden vedle druhého. Poté je nechte zchladnout.

3. KROK

Do misky vsypte 2 lžičky bezbarvé želatiny, přidejte 2 lžičky rozpustné kávy a zalijte obojí 125 ml horké vody. Dobře promíchejte a nechte zchladnout.

V jiné misce vyšlehejte změklé máslo nebo margarín s cukrem a jedním žloutkem a vše vyšlehejte ručním šlehačem do homogenní směsi. Postupně přidávejte vanilkový tvaroh a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs. K ní přisypejte dvě sklenice sušeného mléka a pečlivě ho zapracujte do směsi. Nakonec po lžících a za stálého šlehání přilévejte rozpuštěnou kávovou želatinu. Dobře, ale krátce prošlehejte a směs nalijte na piškotovou vrstvu v plechu.

Poté znovu namáčejte piškoty do pomerančové želatiny a vyskládejte z nich na krém druhou souvislou vrstvu.

4. KROK

Piškoty zalijte vyšší vrstvou pomerančové želatiny a vše nechte několik hodin ztuhnout. Dezert opatrně vyjměte z formy, nakrájejte na porce a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů