Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená piškotová střecha z cukrářských piškotů

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nepečená piškotová střecha z cukrářských piškotů - postup přípravy

Piškotová střecha je luxusní a nápaditý dezert, který vypadá zajímavě a skvěle chutná. Výhodou receptu je velmi snadná a rychlá příprava, která nevyžaduje použití trouby.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Krém

K namáčení

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s vanilkovým a moučkovým cukrem. Následně přidejte mascarpone a pokračujte ve šlehání. 

Poznámka: Místo mascarpone můžete použít smetanový sýr. 

2. KROK

Do směsi vešlehejte řecký jogurt a vzniklý krém odložte bokem. Nyní smíchejte třešňový džem s vodou, směs přeceďte a propasírujte a začněte s tvorbou piškotové střechy.

3. KROK

Trochu krému rozprostřete na talíř – díky tomu budou piškoty držet lépe pohromadě. Každý cukrářský piškot namočte do třešňové vody a položte na krémový základ.

Poznámka: Z 10 piškotů vytvořte vrstvu ve tvaru obdélníku.

4. KROK

Piškoty potřete třešňovým džemem ve spárách a pokryjte je vrstvou krému. Na krém vyskládejte další vrstvu z 8 cukrářských piškotů tak, aby vznikl užší obdélník. Znovu je potřete džemem a pokryjte krémem.

5. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. U každé vrstvy piškotů uberte 2 kusy. 

6. KROK

Celý povrch dezertu pokryjte zbytkem krému a posypte nastrouhanou čokoládou. 

Tip: Ke zdobení krémem můžete použít cukrářský sáček. Inspirujte se postupem níže ve videu.

7. KROK

Piškotovou pěnu vložte na 1 hodinu do lednice a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Než budete dezert servírovat, uchovávejte ho v chladu. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů