Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňová bublanina se zmrzlinou a šlehačkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Třešňová bublanina se zmrzlinou a šlehačkou - postup přípravy

Vynikající bublanina podle receptu od paní Andy Březinové zachutná dětem i dospělým. Její příprava je navíc neuvěřitelně snadná, nepotřebujete totiž nic vážit.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Koláč

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse promíchejte mouku s práškem do pečiva. Poté přidejte cukr, máslo, mléko a také vejce. Ze směsi vymíchejte hladké těsto.  

2. KROK

Těsto nalijte vymazaný a vysypaný plech. Případně ho vyložte pečicím papírem.

3. KROK

Na těsto navrstvěte třešně nebo jiné ovoce dle vaší chuti. Připravte si drobenku smícháním másla, cukru, a mouky v poměru 1:1:2 a posypte jí ovoce. 

4. KROK

Vložte plech s těstem do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ho do zlatova. Po upečení bublaninu nechte zchladnout, nakrájejte ji na porce, každou ozdobte vyšlehanou šlehačkou a třešní a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů