Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené cukroví z arašídů, karamelu a bílé čokolády

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Nepečené cukroví z arašídů, karamelu a bílé čokolády - postup přípravy

Pokud máte rádi nepečené vánoční cukroví, máme pro vás tip na unikátní bonbóny z pouhých čtyř ingrediencí, které jsou snadné, a přitom ohromí všechny vaše sváteční hosty.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Arašídy vsypte do elektrického mlýnku, ve kterém je rozemelte na jemný prášek. Nemelte je ale moc dlouho, aby nezačaly pouštět tuk a nestalo se z nich máslo.

Poté je vsypte do mísy, přidejte 5 lžic karamelové omáčky (například Dulce de leche) a vše promíchejte do soudržné a celkem nelepivé hmoty.

2. KROK

Připravte si silikonovou formu na muffiny, kterou položte na podnos o velikosti, jež se vejde do vaší lednice. Barevné kandované ovoce nakrájejte na drobné kostičky. Na dno každé formičky poté vložte trochu směsi barevného kandovaného ovoce.

3. KROK

Bílou čokoládu nasekejte nadrobno, vsypte ji do misky a nad parní lázní ji nechte rozpustit. Do každé formy s kandovaným ovocem nalijte jednu polévkovou lžíci rozpuštěné bílé čokolády a formou párkrát ťukněte o pracovní plochu, aby se čokoláda dostala dospod formy a zalila veškeré kandované ovoce. Poté vložte tác s formou na 10 minut do lednice, aby čokoláda ztuhla.

4. KROK

Zbylou rozpuštěnou čokoládu vložte do zdobicího sáčku a vytlačte z ní pár kapek na ztuhlou čokoládovou vrstvu ve formě. Ty poté silikonovým štětcem rozetřete po celém povrchu ztuhlé čokolády.

5. KROK

Nyní berte kousky arašídové směsi, zformujte z nich placičku a vtlačte ji na čokoládovou vrstvu do formiček. Lžící pak hmotu ve formě co nejlépe upěchujte.

6. KROK

Nakonec vytlačte na arašídovou vrstvu souvislou vrstvu rozpuštěné čokolády. Lžičkou ji pak rovnoměrně rozetřete, tácem trochu zaklepejte a vraťte jej do lednice na dalších 15 minut. Ztuhlé košíčky vyloupněte ze silikonové formy a podávejte.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů