Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené cukroví

Nepečené cukroví - postup přípravy

Pralinky Ferrero Rocher a Raffaello jsou velmi luxusní záležitost. Lískooříškový krém obalený křupavou oplatkou a s celým lískovým oříškem uvnitř a bílý mléčný krém v s mandlí a obalený v kokosu jsou natolik lahodné, že jsme neodolali a vyrobili si je doma. Zejména na Vánoce jsou pak tyto kuličky velmi vítaným zpestřením sortimentu svátečního cukroví, které vám zmizí ze stolu dřív, než se stihnete nadechnout. Raději proto vyrobte hned dvojitou dávku.

Ingredience pro:
1 porce

Ferrero Rocher

Raffaello

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Domácí kuličky Ferrero Rocher



Dětské piškoty rozdrťte na malé kousky a ty pak v mixéru rozmixujte na prach. Slazené kondenzované mléko smíchejte s mletými ořechy a pak k této směsi přidávejte drcené piškoty tak dlouho, dokud nevytvoříte hmotu dostatečně hustou na to, aby se z ní daly tvarovat kuličky.




Vezměte celý lískový oříšek a zabalte ho do připravené hmoty. Pak nechte ztuhnout, obalte kuličky v čokoládové polevě a obalte ve strouhaných oříšcích.

Domácí Raffaello



Mandle vložte do cedníku a spařte je vroucí vodou. Pak ze všech sloupněte hnědou slupku a nechte oschnout.

Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo na kamnech a přidejte k němu kondenzované mléko. Zamíchejte a přidejte ještě strouhaný kokos, aby vznikla tvarovatelná hmota. Tu pak vložte do lednice aspoň na hodinku zchladit. Pak z hmoty vytvarujte kuličky, které obalujte ve strouhaném kokosu a vkládejte do papírových košíčků. Uchovávejte v chladu a rychle spotřebujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů