Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bavorské vdolečky s marmeládou a tvarohem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bavorské vdolečky s marmeládou a tvarohem - postup přípravy

Velmi dobrým dezertem mohou být bavorské vdolečky zadělávané z těsta z máslem a smažené na oleji. Recept na ně nám poskytla paní Lucie Portychová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a lžíci mouky. Lehce promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím si v zadělávací míse vyšlehejte žloutky s máslem.

2. KROK

K vyšlehané směsi přidejte rum, trochu citronové kůry, zbytek mouky a sůl a přilijte kvásek. Rukou nebo robotem vypracujte hladké, nelepivé těsto, přikryjte ho a nechte hodinu kynout.

3. KROK

Vykynuté těsto vyválejte na placku o síle asi 1 centimetr. Z ní vykrájejte kolečka a nechte je ještě 10 minut kynout. Do každého kolečka udělejte prstem důlek.

4. KROK

Na hlubší pánvi rozehřejte olej, aby mohly vdolečky plavat. Začnete je smažit důlkem dolů. Jakmile zezlátnou, dosmažte je z druhé strany.

5. KROK

Vdolky dejte okapat na papírovou utěrku. Po zchladnutí dejte do důlku povidla nebo marmeládu a na vrch dejte tvaroh ušlehaný s cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů