Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtové sušenky bez másla s vanilkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jogurtové sušenky bez másla s vanilkou - postup přípravy

Až ochutnáte tyto jogurtové sušenky bez másla, nebudete chtít připravovat jiné. Jsou elegantní a skvěle chutnají v kombinaci s šálkem voňavé kávy nebo dobrého čaje.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jogurt smíchejte s olejem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem a solí. 

Tip: Vanilkový cukr můžete nahradit vanilkovým extraktem.

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem o pečiva a vytvořte těsto, z kterého odebírejte množství velikosti lžíce.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Z každého kousku těsta vytvořte malý bochánek, který mírně zploštěte a položte na plech, vyložený pečicím papírem. 

Tip: Pochoutku můžete vytvarovat do libovolného tvaru.

4. KROK

Jogurtové sušenky bez másla obalte v cukru a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.

Poznámka: Než sušenky zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Chutné sušenky

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů