Jogurtové sušenky bez másla s vanilkou - postup přípravy
Až ochutnáte tyto jogurtové sušenky bez másla, nebudete chtít připravovat jiné. Jsou elegantní a skvěle chutnají v kombinaci s šálkem voňavé kávy nebo dobrého čaje.
Ingredience
Na obalení
Jogurt smíchejte s olejem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem a solí.
Tip: Vanilkový cukr můžete nahradit vanilkovým extraktem.
Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem o pečiva a vytvořte těsto, z kterého odebírejte množství velikosti lžíce.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Z každého kousku těsta vytvořte malý bochánek, který mírně zploštěte a položte na plech, vyložený pečicím papírem.
Tip: Pochoutku můžete vytvarovat do libovolného tvaru.
Jogurtové sušenky bez másla obalte v cukru a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Než sušenky zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chutné sušenky