Nepečený dezert Brambora - postup přípravy
Velmi populární a oblíbené „brambory“ našich prababiček se vracejí zpět na scénu. Že si je nepamatujete? Velká škoda! Je to dortík, vypadá jako brambora a je neuvěřitelně lahodný. Upečte je svým dětem a nechte je i po dlouhých letech vzpomínat na příchuť jejich dětství! Jsou hned hotové a připravené z těch nejdostupnějších surovin. Hýčkejte sebe a svou rodinu touto kouzelnou dobrotou.
Ingredience
Návod na přípravu:
Do misky vložte změklé máslo, přilijte k němu kondenzované mléko a přisypejte pět lžic kakaového prášku. Pomocí elektrického šlehače směs vyšlehejte do hladkého krému.
Připravené sušenky rozdrťte a rozmixujte mixérem, případně je rozemelte mlýnkem na maso na jemnou drť. Tu pak přisypejte do misky s kakaovou hmotou a pomocí špachtle důkladně propracujte, aby se všechny suroviny vzájemně propojily. Pokud chcete, můžete do těsta přidat i lžíci brandy nebo rumu pro ovonění. Pokud je dezert určen pro děti, tuto přísadu vynechejte, nebo použijte tresť.
Připravte si podnos nebo misku s rovným dnem a vyložte ji pečicím papírem. Ruce si namažte olejem nebo máslem. Oddělujte z misky kusy těsta, které se vejdou do dlaně, a rukama z nich tvarujte válcovité brambory. Ty pak vyskládejte do připravené misky tak, aby se vzájemně nedeformovaly.
Hotové brambory v misce zasypejte je svrchu kakaem, strouhanou čokoládou, drcenými ořechy nebo strouhaným kokosem a vložte do ledničky chladit nejméně na 30 minut, aby náležitě ztuhly a nerozpadaly se, když je vezmete do ruky.
Po vychlazení vyjměte tento chutný a rychlý dezert z lednice, vyskládejte je na dezertní talířky, ozdobte našlehanou šlehačkou a případně je postříkejte čokoládovou nebo karamelovou polevou a s velkou chutí podávejte spolu se šálkem dobré kávy nebo čaje.