Smažené stehenní řízky s česnekem a zázvorem - postup přípravy
Jestliže vás už nebaví klasické smažené pokrmy, připravte si šťavnaté smažené stehenní řízky, které jsou hotové za pár minut. Jsou vhodné k bramborám, rýži i salátu.
Základ
Na smažení
Kuřecí stehýnka vykostěte a maso smíchejte s česnekem, nakrájeným na plátky a nastrouhaným zázvorem.
Poznámka: Zázvor před strouháním oloupejte.
Směs ochuťte solí, pepřem a hnědým cukrem. Přilijte sójovou omáčku, ingredience důkladně zamíchejte a zakryjte potravinovou fólií. Maso nechte odpočívat 20 minut a poté začněte se smažením.
Poznámka: Pokud je sójová omáčka příliš slaná, sůl přidávat nemusíte.
Na rozpáleném oleji smažte maso 8 minut, z každé strany. Poté maso znovu obraťte, do pánve přidejte 15 g másla a pokračujte ve smažení dalších 5 minut.
Tip: Smažené stehenní řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Maso servírujte s hranolky, brambory nebo vařenou rýží.
Tip: Každou porci můžete podávat s osvěžujícím zeleninovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: KAZAN