Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené stehenní řízky s česnekem a zázvorem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Smažené stehenní řízky s česnekem a zázvorem - postup přípravy

Jestliže vás už nebaví klasické smažené pokrmy, připravte si šťavnaté smažené stehenní řízky, které jsou hotové za pár minut. Jsou vhodné k bramborám, rýži i salátu.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí stehýnka vykostěte a maso smíchejte s česnekem, nakrájeným na plátky a nastrouhaným zázvorem. 

Poznámka: Zázvor před strouháním oloupejte. 

2. KROK

Směs ochuťte solí, pepřem a hnědým cukrem. Přilijte sójovou omáčku, ingredience důkladně zamíchejte a zakryjte potravinovou fólií. Maso nechte odpočívat 20 minut a poté začněte se smažením. 

Poznámka: Pokud je sójová omáčka příliš slaná, sůl přidávat nemusíte.

3. KROK

Na rozpáleném oleji smažte maso 8 minut, z každé strany. Poté maso znovu obraťte, do pánve přidejte 15 g másla a pokračujte ve smažení dalších 5 minut. 

Tip: Smažené stehenní řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Maso servírujte s hranolky, brambory nebo vařenou rýží. 

Tip: Každou porci můžete podávat s osvěžujícím zeleninovým salátem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: KAZAN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů