Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Babiččiny vláčné a lehké palačinky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Babiččiny vláčné a lehké palačinky - postup přípravy

Palačinky jsou oblíbenou pochoutkou pro všechny věkové kategorie. Jsou skvělou volbou na snídani, dezert, nebo dokonce i jako hlavní chod a chutnají skvěle samy o sobě i s různými náplněmi, čerstvým ovocem nebo šlehačkou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V míse rozšlehejte 3 vejce a přidejte k nim 2 lžíce cukru. Poté přilijte 100 ml mléka a přidejte prosátou mouku, špetku soli a jedlou sodu. Důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Do těsta přilijte 2/3 mléka a důkladně ho zapracujte. Poté přidejte zbylou třetinu mléka a znovu ho zapracujte metličkou. Nakonec vmíchejte do těsta 2 lžíce rostlinného oleje.

3. KROK

Pánev vymažte olejem. Těsto lehce promíchejte a na rozpálenou pánev nalijte jednu naběračku těsta. Těsto rychlým krouživým pohybem rozprostřete po celé ploše pánve. Jakmile se začne odlepovat, otočte palačinku a opečte ji i z druhé strany.

4. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít těsto. Palačinky naplňte marmeládou, krémem nebo je posypte moučkovým cukrem a dozdobte čerstvým ovocem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů