Nepečený sušenkový dort „Zebra“ - postup přípravy
Pokud očekáváte nějakou oslavu a chcete dělat dort, určitě se vám bude hodit, aby vypadal nějak k světu (i když je samozřejmě důležitější chuť). S tím vám může pomoci tento malý trik s obyčejnou plastovou lahví.
Těsto
Náplň
Sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a přeneste je do formy na dort (o průměru 25 cm) vyložené pečicím papírem. Těsto lžicí urovnejte, půllitrovou plastovou láhev rozřízněte a zapíchněte ji dnem vzhůru do těsta. Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr, pudink a provařte do zhoustnutí. Rozdělte na dvě poloviny a ještě za tepla do jedné přidejte nalámanou hořkou čokoládu. Důkladně promíchejte, abyste dostali hladkou tmavou směs.
Nyní můžete začít polévat láhev náplní, vždy po částech střídejte barvy těsta (pořadí barev je irelevantní). Náplň bude stékat rovnoměrně po stranách láhve a tvořit tak zajímavý vzor. Ke konci láhev odeberte, dolijte doprostřed zbytek náplně a pomocí špejle přiveďte vzor k dokonalosti. Nechejte zatuhnout v lednici alespoň 1 hodinu a poté můžete servírovat. Dobrou chuť!