Raffaello roláda s čokoládovým krémem - postup přípravy
Své blízké mile překvapíte, až jim naservírujete Raffaello roládu, plnou jemného krému a exotické chuti kokosu. Dezert je ideální ke slavnostním příležitostem.
Korpus
Krém
Náplň
Zdobení
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte olej a zapracujte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud mouku s kypřicím práškem prosejete.
Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Upečený korpus překlopte na čistou utěrku, sejměte z něj pečicí papír a zarolujte ho. V tomto stavu ho nechte chladnout a mezitím připravte krém.
Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a moučkovým cukrem. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte do nich rozpuštěnou bílou čokoládu se strouhaným kokosem.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 2 minut.
Korpus rozbalte, potřete ho krémem, ten posypte nasekanými mandlemi a dezert znovu zarolujte.
Poznámka: Trochu krému si odložte bokem na závěrečné zdobení.
Raffaello roládu potřete zbytkem krému po celém povrchu a posypte ji strouhaným kokosem. Následně ji vložte do lednice na 1–2 hodiny a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen