Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Raffaello roláda s čokoládovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Raffaello roláda s čokoládovým krémem - postup přípravy

Své blízké mile překvapíte, až jim naservírujete Raffaello roládu, plnou jemného krému a exotické chuti kokosu. Dezert je ideální ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte olej a zapracujte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud mouku s kypřicím práškem prosejete.  

2. KROK

Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Upečený korpus překlopte na čistou utěrku, sejměte z něj pečicí papír a zarolujte ho. V tomto stavu ho nechte chladnout a mezitím připravte krém. 

3. KROK

Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a moučkovým cukrem. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte do nich rozpuštěnou bílou čokoládu se strouhaným kokosem. 

Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 2 minut.

4. KROK

Korpus rozbalte, potřete ho krémem, ten posypte nasekanými mandlemi a dezert znovu zarolujte. 

Poznámka: Trochu krému si odložte bokem na závěrečné zdobení. 

5. KROK

Raffaello roládu potřete zbytkem krému po celém povrchu a posypte ji strouhaným kokosem. Následně ji vložte do lednice na 1–2 hodiny a servírujte ji nakrájenou na kousky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů